www
koralbog
dk

Nye melodier til Den Danske Salmebog 2002

særudgaven

Nodebilledet er slet ikke så gnidret som i den gamle.
Fyens Stiftstidende.
[ koralbogen ]
[ melodisamlingen ]
nye melodier
[ dyb udgave ]
[ melodivalg ]
[ rettelser ]
[ download ]
[ anmeldelser & links ]
[ forside ]
Bestil bog

Nye Melodier til Den Danske Salmebog 2002 indeholder de melodier, der ikke var med i Den Danske Koralbog (dvs. den gamle/tidligere koralbog).

Et eksempel er Nebelongs melodi til "Nu falmer skoven trindt om land", som ganske vist ikke er ny, men da den ikke var med i den tidligere koralbog, står den i "Nye Melodier". - Selvfølgelig er der også nye melodier til nye salmer, f.eks. Erik Sommers melodi til "Du, som har tændt millioner af stjerner".

Men Nye Melodier til Den Danske Salmebog 2002 indeholder også et tillæg med melodier, som ikke er medtaget i Koralbogen til Den Danske Salmebog 2002. Et eksempel er Carl Nielsens melodi til "Den store hvide flok vi se" eller hele tre melodier til "Det første lys er ordet, talt af Gud" af henholdsvis Bjarne Haahr, Willy Egemose og Axel Madsen, imens Peter Møllers melodi står som eneste i koralbogs-delen.

Mange af melodierne i dette tillæg har været bragt i diverse salmebogstillæg indtil Den Danske Salmebog 2002 blev taget i brug. Det betyder at disse melodier er i brug og indsunget forskellige steder.

Nummereringen i Nye Melodier til Den Danske Salmebog 2002 svarer til nummereringen i Koralbog til Den Danske Salmebog 2003.

Nye Melodier koster kr. 348,-. Edition Wilhelm Hansens tillæg med næsten samme indhold kr. 398,-.
© www.thor-callesen.com - @ Kommentarer til denne side kan sendes til webmaster - Forlaget Partitur