www
koralbog
dk

Koralbog til Den Danske Salmebog 2003

"Det er det smukkeste bogværk jeg længe har set."

Organist, Århus
koralbogen
[ melodisamlingen ]
[ nye melodier ]
[ dyb udgave ]
[ melodivalg ]
[ rettelser ]
[ download ]
[ anmeldelser & links ]
[ forside ]
Bestil bogen

Denne udgivelse er den eneste komplette samling af de 571 melodier som indgår i den nye Den Danske Salmebog samt højmesseordningen med tilhørende registre og noter.

Betænkningen, der fører til den nye koralbog, er udarbejdet af "Underudvalg 7 under den af Kirkeministeriet 5. januar 1993 nedsatte Salmebogskommission på baggrund af den i tidsrummet 1. marts 2000 til 31. juli 2001 stedfundne offentlige høring om Forslag til Ny Salmebog (2000)". Salmebogskommissionen udarbejdede forslaget til den nye salmebog.

Koralbogen i består af 2 bind. Bind 1 indeholder flerstemmige koraler til salmerne og liturgisk musik, mens registre og noter m.m. er samlet i bind 2.

Få dage før koralbogen gik i trykken i oktober 2003 havde det kirkemusikalske udvalg en rettelse til forordet. Alt indhold bortset fra de fem første linjer og underskrifterne skulle fjernes. Senere i 2005 blev den resterende tekst lagt frem til offentliggørelse. Hele det forsvundne forord kan hentes her.

Nummereringen af koralerne i koralbogen er standard og skrives fx KDS 242. Så er man sikker på, at der ikke opstår misforståelser mellem præst, kirkesanger og organist. Denne standard følges i Melodisamlingen, Nye Melodier, den dyb udgave og på CD-ROM'en Melodivalg til Den Danske Salmebog 2002.

© www.thor-callesen.com - @ Kommentarer til denne side kan sendes til webmaster - Forlaget Partitur